Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2003-04-04

Internetforum för miljötjänstemän

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
GreenIT AB (www.greenit.se) är ett Sveriges lednade företag inom IT och miljö. GreenIT driver idag en webbplats på internet Forum Miljö & Hälsa (www.miljoohalsa.a.se ) - vars huvudsakliga målgrupp är yrkesverksamma miljötjänstemän.

Vi vill nu utveckla webbplatsen till ett internetforum som är till nytta i det praktiska arbetet för miljötjänstemannen/kvinnan ute på fältet i kommuner och län.

Tanken är att miljötjänstemannen naturligt ska söka sig till forumet om hon eller han ställs inför ett problem, vare sig det handlar om lagstiftning, rättsfall eller råd och tips från andra yrkesverksamma.

Examensarbetets huvudsyfte är att ta fram en körklar webbplats genom att klargöra förutsättningarna för webbplatsen och bistå med kunskap om nödvändiga tekniska och marknadsanpassade lösningar.

I uppgiften ingår inledningsvis att inventera liknande branschinriktade internettjänster för att studera hur de löst olika frågor, t.ex. val av gränssnitt, vald teknik för olika webbtjänster och hur man valt att finansiera verksamheten. Ett par exempel är www.byggtorget.se, www.byggbranschen.com. En analys görs sedan av fördelar och nackdelar med valda lösningar. Utifrån analysen väljs ett förslag till utformning av internetforumet som kommer att stämmas av med olika intressenter (avstämningen görs av GreenIT). Slutligen ska den färdiga webbplatsen tas fram i en skarp version.

Viktiga frågeställningar att bedöma är:

Vilka incitament och hinder finns för målgruppen att använda olika tekniska lösningar?
Hur kan olika tekniska och marknadsmässiga lösningar bidra till att locka till sig besökare?
Vad bör vara databasdrivet?
Funktionalitet; Dokumentens uppbyggnad och struktur, sökning illustrationer, layout.
Gränssnitt för inläggning av data och illustrationer.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.