Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-01-12

Är RFID något att rekommendera för Korsnäs utgående varuflöde, och hur bör en eventuell implementering genomföras?

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
RFID har varit ett hett samtalsämne de senaste åren. Inom Korsnäs vill vi öka vår kunskap om RFID, då det ännu inte används i våra nuvarande försörjningskedjor.
Vi bedömer att RFID borde kunna sänka logistikrelaterade kostnader och effektivisera arbetet, men mer kunskap behövs. Korsnäs söker därför två examensarbetare med lämplig utbildning och intresse för ämnet för att arbeta med frågan:

Är RFID något att rekommendera för Korsnäs utgående varuflöde, och hur bör en eventuell implementering genomföras?

Mer information finns i det bifogade dokumentet.

Korsnäs är ett av landets ledande skogsindustriföretag. Tillverkningen sker vid företagets tre produktionsanläggningar – Gävle, Frövi och Rockhammar. Produktionskapaciteten uppgår till 1,1 miljoner ton kartong och papper per år med integrerad massatillverkning. Korsnäs utvecklar, tillverkar och säljer nyfiberbaserade förpackningsmaterial avsedda för användare med mycket höga krav på effektiva, kreativa och funktionella förpackningslösningar huvudsakligen inom konsumentvaruområdet. Korsnäs framställer även pellets vid två anläggningar i Lettland. Cirka 90 procent av försäljningen exporteras. Korsnäs har 1900 anställda, omsätter 7396 Mkr (2008) och är ett helägt Kinneviksbolag.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.