Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-02-16

Yoga och smärta (fibromyalgi)

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Shanti Yoga & Kultur söker samarbete med student inom vård/hälsa för att göra en studie i samband med ex-jobb eller uppsats gällande yoga för smärta (fibromyalgi och ev annan stressrelaterad kronisk smärta). Studiens inriktning kan anpassas då det är flertalet parametrar som bör undersökas och för detta krävs även flertalet studier.

Erfarenheten under 5 års arbete med särskilt utformad yogametod för smärta, visar att deltagare reducerar behovet av medicinering för smärta, sömn, astma etc

Förmågan att hantera smärta förbättras avsevärt. Smärtnivån sänks.

Många av de ”sekundära” symptomen minskas successivt; Sömnsvårigheter, huvudvärk, Colon irritabile, cirkulation, käkstelhet, ångest och depression, försvagad muskulatur, hyperaktivt immunsystem, urinvägsproblem etc.

MEN, dessa effekterna behöver studerasoch verifieras närmare i flera studier. Det finns ett stort deltagarunderlag för att göra en studie och intresset för denna yogametod växer i takt med att människor mår bättre och överraskar läkare och föräskrningskassa med mera genom att kunna återgå till arbete bl.a. ca 95 yogalärare runt om i Sverige har vidareutbildats i metoden av Ulrica Gulz.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.