Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-02-26

Inomhusklimat i skolor

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Lokalsekretariatet driver i dagsläget ca 290 byggprojekt och omsättningen uppgår till i genomsnitt 800 miljoner kr/år. Lokalsekretariatet genomför årligen ett stort antal projekt gällande ny- eller ombyggnationer av skolor i Göteborgs kommun.
Vid höga utomhustemperaturer sommartid i kombination med solinstrålning blir även temperaturerna höga inomhus, vilket resulterar i ett försämrat arbetsklimat. I skollokaler är även internlasterna relativt höga, framför allt då många elever och lärare vistas på begränsade ytor. Detta innebär behov av att begränsa solinstrålningen sommartid. Samtidigt vill man ta tillvara på solvärmen samt dagsljuset under vintermånaderna. För att begränsa energianvändningen har Lokalsekretariatet dessutom som policy att inte installera komfortkylanäggningar i sina lokaler. Istället bör man beakta problemet redan vid byggnationen, genom att konstruera byggnaderna optimalt.

Examensarbetet går ut på att titta på dels hur omfattande problemet är (under vilka perioder, rum och i vilka väderstreck), dels hur man vid projektering av skolbyggnader ska ta hänsyn till problemet och vilka lösningar som finns för att minimera det. Möjlighet finns att applicera frågeställningen i ett av Lokalsekretariatets specifika projekt.
Vi söker en eller två studenter med kunskaper inom VVS och energi.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.