Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-09-07

Allmänna arvsfonden, omvänd fördelningspolitik?

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Allmänna arvsfonden driver ett antal projekt för mindre bemedlade i samhället. Detta är bra i sig. Vad som jag misstänker är att projekten främst genomförs i storstäder med kranskommuner medan tillskottet främst kommer från glesbygden och gårdar och skog som lösts in, detta innebär i så fall en omvänd fördelningspolitik.
Uppdraget består i att ta fram en lista med landets kommuner och där visa vilka kommuner som mottagit resp. bidragit med vilka belopp.
Därefter skall även ett diagram visas med två grupper, en med Stockholm, Göteborg, Malmö med förstäder och den andra med resterande kommuner. Detta för att på ett klart sätt tydliggöra om teorin är riktig eller inte.
Stor vikt bör läggas vid noggrannhet då detta är politisk dynamit.
Ett alternativ till dagens arvsfond skulle kunna vara att man låter pengar tillfalla respektive kommun dock med bibehållet syfte för användningen av medlen. En sak som skulle vara intressant att ta med i arbetet vore kostnaden för administrationen av fonden.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.