Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-02-16

Beskrivning och rendering av kurvade speglar

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Att förstå människans beteende i transportsystemet är en av VTI:s viktigaste forskningsuppgifter. Körsimulatorer erbjuder en unik möjlighet att studera interaktionen mellan människa och maskin. På VTI har vi använt simulatorer sedan 1970-talet. Idag är VTI:s laboratorium unikt genom de tre toppmoderna körsimulatorerna, en mindre förarutbildningssimulator och en simulator för spårburen trafik.

VTI har en önskan att kunna prova olika typer av backspeglar i våra simulatorer. För närvarande går det endast att använda sig av plana speglar, men på framförallt lastbilar används ofta konfigurationer med flera starkt kurvade speglar. Även personbilar har ofta backspeglar som är mer eller mindre kurvade.

Målet för examensarbetet är att kunna mäta in verkliga backspeglar och överföra dessa till parametrisk form, för att sedan realtidsrendera dessa i VTI:s grafikmjukvara VISIR.

Examensarbetet består av följande delar:
• utifrån mätningar på verkliga backspeglar beskriva dessa på parametrisk form
• undersöka algoritmer för realtidsrendering av kurvade speglar
• implementera en eller flera av dessa algoritmer i VTI:s grafikmjukvara VISIR.

Kravprofil:
• goda kunskaper i datorgrafik
• goda kunskaper i C++.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.