Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2003-05-21

Modellering och presentation av nätverk

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Beteendet hos distribuerade applikationer kan i vissa fall vara beroende av nätverket. Det är intressant att i dessa fall kunna observera och presentera trafiken för en användare som vill debugga prestanda eller funktion. Uppgiften i exjobbet är att undersöka de simulerings- och presentationsverktyg av nätverkstrafik som finns samt att koppla ihop ett sådant med Simics och jämföra beteendet mot ett verkligt system.

Virtutech är ett produktuvecklande mjukvaruföretag. Vi är världsledande inom effektiv simulering av högpresterande datasystem.
Vi tar fram verktyg som används vid utveckling av exempelvis databasservrar och telefonväxlar. Bland våra kunder finns Sun Microsystems, Hewlett-Packard, Compaq, Ericsson, Intel, AMD och Avici, samt ledande universitet i Sverige och USA.
Virtutech grundades 1998 som det första spin-off företaget från Swedish Institute of Computer Science (SICS). Vi har trevliga lokaler i centrala Stockholm, ett
utvecklingskontor i Uppsala samt försäljnings- och supportkontor i San Jose och Boston.

Våra verktyg används bland annat för utveckling av framtida generationer av mikroprocessorer, minneshierarkier och systemprogramvara. Våra användare kräver att kunna köra omodifierad mjukvara inklusive operativsystem på våra simulatorer, vilket ställer extremt höga krav på prestanda, funktionalitet och felfrihet.

Vi söker fler x-jobbare under 2002. Vi kan tänka oss att anpassa projekt till sökandes bakgrund och/eller intresse. Samtliga exjobb är avsedda för en person. Vi kan tyvärr inte erbjuda exjobb för två personer. Vi tar endast in examensarbetare som går en utbildning på magisternivå (160 poäng eller högre).

Förutom exjobb, erbjuder Uppsala Universitet i samarbete med Virtutech en doktorandtjänst i simulering.

Vi behandlar ansökningar när de är kompletta med:
* utdrag ur betygsregister
* kopior på gymnasiebetyg
* intyg över relevant arbetslivserfarenhet

Vi lägger stor vikt vid om du har dokumenterad erfarenhet av avancerad programmering. Om du genomfört något eller några större programmeringsprojekt på inom din utbildning, på jobbet eller på egen hand (exempelvis inom ett open source-projekt eller liknande) är vi intresserade av att få mer information om det.

Vi vill gärna ha materialet elektroniskt. Skicka din ansökan till [email protected] Om du endast har papperskopior av betygen är det bra om du kan skanna in dem. Annars kan du skriva av dem skicka per e-post.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.