Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2003-03-12

Marknadsundersökning av arbetsskomarknaden

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Skoteam är ett av nordens ledande skogrossist företag, med en omsättning på ca 122 mkr. Företaget etablerades 1983, sedan 1998 ägs bolaget av New Wawe Group som är en av Europas största företag gällande utveckling och försäljning av profilkläder. Skoteam bygger sin verksamhet på utveckling och försäljning av egna varumärken, bl.a. Sköna Marie och Pax. På huvudmarknaden som är Sverige är Skoteam representerad i hela landet. Viss försäljning sker till övriga Norden och Baltikum. Försäljning sker i huvudsak via den traditionella skofackhandeln.
Skoteam ingår i New Wave Group koncernen. New Wave är ett klädföretag inriktat på att etablera, förvärva och utveckla varumärken främst inom fritidssektorn. New Wave är verksamt inom två affärsområden, dels på marknaden för profilkläder genom försäljning till oberoende profilföretag, dels på detaljhandelsmarknaden via återförsäljare i främst sport- och skofackhandeln. Genom att verka inom båda dessa marknadssegment, får koncernen en bättre riskspridning och uppnår samordningsfördelar. Koncernens mest kända varumärken är Clique, Cottover, Craft, Grizzly, James Harvest Sportswear, Mac One, New Wave, Pax, Sköna Marie.

Uppsatsförslag
Allmänt kan man säga att skobranschen är inne i omvälvade men mycket intressant period. Hittills har skobranschen varit gamaldags och mycket traditionell, det kommer att krävas en hel del nya grepp för att vara en vinnare i framtiden.
Ämnen inom marknadsundersökning av arbetsskomarknaden kan vara:
* Sköna Marie - en ompossitionerning av varumärket
* PAX - varumärkes strategi
* Morgondagens skohandel - nya marknadsplatser och sätt att sälja på
* Herrskor - varför säljs så lite herrskor?
Det är några förslag, vi kan ta fram fler och även titta över inriktning och omfång av de ovan nämnda.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.