Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2002-11-05

Databas för prisjämförelser

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Ekonsument.net är Sveriges första heltäckande konsumentportal.
Totalt kommer det att finnas över tjugo olika inriktningar. Tjänsten kommer att uppvisa hela bredden av konsumenttjänster och inte bara erbjuda en enskild tjänst som prisjämförelse, köpråd eller recensioner. Uppgiften är att skapa en mall databas för prisjämförelser. Utifrån mallen skall man enkelt genom ett GRAFISKT GRÄNSSNITT kunna skapa nya prisjämförelser för olika produkter och tjänster.
Databasen skall presenteras via en webbläsare och det skall finnas goda möjligheter att ange sök och urvals kriterier. Se http://www.ispcheck.com eller http://www.thelist.com som exempel. I mån av tid skapas även en publik prisjämförelse inom valfritt område. Det som är viktigt är att lösning blir flexibel och lätt att anpassa därför att beroende på vad man jämför pris på så blir tabellerna helt olika. Att jämföra pris på webhotell innebär många företag, med få produkter, men varje produkt består av oerhört många egenskaper. Jämför man pris på trycksaker innebär det extremt många företag, många produkter men produkten har inga egenskaper. Vad gäller kostnader så står vi för alla kostnader i form av böcker osv. Vi kommer däremot inte betala någon lön.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.