Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-02-09

Visuell generering av testscript för automatiserad testexekvering

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Bakgrund
I dag så består en lastbil av hundratals användarfunktioner, implementerad i mjukvara, som påverkar och påverkas av föraren. Dessa funktioner måste genomgå noggrann testning, att verifiera att rätt information skickas på CAN, för att behålla kvaliteten på fordonet. Verifikationen utförs bland annat i Hardware-In-the-Loop labb (HIL) där alla lastbilens styrenheter är ihopkopplade kring en helt simulerad omgivning.

Styrenheternas omgivning är simulerad med mycket omfattande Simulinkmodeller som i realtid manuellt kan manipuleras av programmet ControlDesk. Den största fördelen med är HIL är dock automatiserad testexekvering med hjälp av testscript. Dessa testscript skrivs i Python och kräver mycket manuellt arbete. Det är önskvärt att effektivisera denna process genom att koppla ihop kodningen av testscript mot ControlDesk.

Mål
Målet är att utreda möjligheterna med att använda ControlDesk till att generera testscript, samt ställa upp dess för- och nackdelar för att som slutsats ge förslag på hur vi i framtiden ska ta fram nya testscript.

Uppgifter
Exjobbet sträcker sig under 10 veckor. För att nå målet krävs att du behöver sätta dig in i hur testexekveringen fungerar samt göra en teknisk undersökning hur kopplingen mellan ControlDesk och Python kan effektiviseras.

Du kommer sedan att behöva designa egna visuella gränssnitt i utvecklingsmiljön i ControlDesk som även behöver vara intuitiva och lättanvändliga.

Du kommer även arbete med världens häftigaste labbmiljö för test av inbyggda system, samt få en bra inblick på mjukvarutest.
Kvalifikationer
• Studenten(erna) ska studera till högskoleingenjör eller civilingenjör och ha kunskaper inom inbyggda system och programmering
• God programmeringsvana med hög fokus mot det visuella och användarvänliga
• Är med fördel bekant med båda ControlDesk och Python
• Gärna intresse av mjukvarutest.

Handledare
Johannes Bergkvist, 08-553 861 94, [email protected]

Ansökan skickas till
Ansökan märkt ”PU10-14” skickas till [email protected]
Till ansökan bifogas CV, personligt brev och betygsutdrag

Sista ansökningsdag
2010-04-15


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.