Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-02-11

Examensarbete inom logistik: effektivisering av materialförsörjningsprocess

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företaget:
Otis är världens ledande tillverkare, installatör och reparatör av hissar, rulltrappor, rullramper och andra horisontala transportsystem. Företaget har utvecklat hissar i mer än 150 år och har idag verksamhet i mer än 200 länder med 60 000 anställda. Otis ingår i den världsomspännande koncernen United Technologies Corporation.

Otis i Sverige sköter service och underhåll på mer än 21 000 hissar och rulltrappor. Otis svarar också för ca 27 % av den svenska marknadens produktion av nya hissar. För arkitekter och konstruktörer, byggherrar och fastighetsägare är Otis världsledande på att förflytta folk.

Projektet:
Otis har idag ett centralt lager beläget i Stockholm, som skickar ut material till montörer och arbetsledare från hela landet. Montörer från Stockholm kan komma och hämta material direkt på lagret. För att effektivisera materialförsörjningsflödet har Otis valt att externalisera lagerverksamheten genom att samarbeta med en befintlig reservdelsleverantör.

Projektets mål är att:
• Omorganisera lagerutrymmet för att minska golvytan och hjälpa arbetsledarna i Stockholm att ta ansvar över deras materialbeställningar;
• Definiera och implementera en fungerande materialbeställningsprocess.

Vi söker en civilingenjör inom industriell ekonomi eller liknande, med intresse för logistik och processer. För ansökan skicka gärna personligt brev och CV. Examensarbetet kan leda till anställning.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.