Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-03-01

Administration av DNSSEC

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Bakgrund
DNSSEC är ett säkerhetstillägg som skyddar den information som finns i DNS. Detta ger bevis på ursprung, dataintegritet, samt möjlighet till existensförnekande. Verktygen som fanns var inte tillräcklig, varför initiativet togs till att skapa OpenDNSSEC. OpenDNSSEC är en komplett DNSSEC signerare som automatiskt hanterar DNSSEC nycklar och signeringen av DNS zoner.

Uppgift
OpenDNSSEC har givit möjligheten till precisa styrningar av DNSSEC. Många av parametrarna påverkar varandra, men även själva prestandan på systemet. Det behöver undersökas vad som är rekommenderade värden. Påvisa hur de påverkar prestandan, säkerheten, och svarstider. Fler programvaror än OpenDNSSEC finns på marknaden, vilket gör att terminologin kan skilja sig. Det är därför önskvärt att bilda en gemensam standard för detta.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har kunskaper om:
• Unix
• DNS
• Säkerhet
• Programmering

Omfattning
Detta arbete lämpar sig för en till två personer och 30 högskolepoäng.

Genomförande
Arbetsplatsen kommer att vara på .SE:s kontor i Stockholm. Handledare kommer att utses utifrån uppgiften. Uppgiften genomförs under hösten, men kan påbörjas gärna redan under sommaren.

Om företaget
.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) ansvarar för Internets svenska toppdomän, .se. Kärnverksamheten är registrering av domännamn samt administration och teknisk drift av det nationella domännamnsregistret, samtidigt som .SE verkar för en positiv utveckling av Internet i Sverige. Överskottet från registreringen av domännamn finansierar projekt som bidrar till Internets utveckling i Sverige. .SE satsar intensivt på att vara en aktiv forsknings- och utvecklingsfinansiär och aktör inom Internetutveckling.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.