Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-03-18

Signalbehandling och styrning av laserscanner

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.

Embsec AB är ett svenskt företag som utvecklar framtidens övervakningssystem. Intelligenta kameror och lasersensorer med möjlighet att integrera såväl analoga som digitala enheter öppnar upp för nytänkande och spännande lösningar. Genomgående hos våra produkter är att de ska vara lättanvända, trots avancerad bakomliggande teknik.

Nu utvecklar vi en laserscanner som ska användas både till områdesövervakning och i industrin. Laserscannern är baserad på en laseravståndsmätare som rör sig i en eller två axlar för att bygga upp en bild av omgivningen. Vi ser att denna typ av scanner kommer kunna användas inom en rad olika områden där man har ett behov av automatiserad övervakning av större ytor, tex flygplatser, större industriområden och hamnar.

Syftet med examensarbetet är att ta fram metoder, mjukvara och algoritmer för att förbättra funktionen i laserscannern.

- Ta fram metod för positionering av en eller flera scanners och möjlighet att få dem att arbeta i ett gemensamt koordinatsystem samt därtill önskvärda funktioner.

- Utveckla algoritmer för att med hjälp av laserscannern kunna storleksbedöma objekt och avgöra dess hastighet och riktning.

- Skapa filter för att hantera olika väderlekar eller andra omständigheter som innebär svåra mätförhållanden.

Vi tror att du läser till civilingenjör inom datateknik, elektroteknik, teknisk fysik, mekatronik eller motsvarande. Som person är du driftig och uppfinningsrik. Du är en sann problemlösare och tvekar inte vare sig det rör avancerade matematiska problem eller ren programmering. Blir projektet lyckat finns goda chanser till fortsatt anställning.


Vi hoppas det låter intressant och väntar på din ansökan.  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.