Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-03-22

iDoc24 Fråga Doktorn- Betal webbformular med språkstöd

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
iDoc24 är ett start up inom mHälsa (hälsa i mobilen). Till skillnad från andra mobila applikationer eller premium SMS tjänster erbjuder iDoc24 en premiumtjänst med stor samhällsnytta. Med denna innovativa tjänst kan lekmannen skicka en fråga anonymt till våra hudläkare av en hudåkomma eller annat visuellt på kroppen via ett MMS, mobila applikationer eller via ett webbformulär. Lekmannen får sedan medicinsk information, med en möjlig diagnos, behandlingstips och/eller om man behöver söka läkare, allt i mobilen 24/7. Denna Information kan också underlätta att precisera mera om en diagnos genom en Internetsökning, ladda up till sin egen journal i landstingets vårdportal eller få ytterligare snabb sjukvård.

Tjänsten fungerar idag med MMS och en iPhone applikation.

Under 2009 har iDoc24 tillsammans med Vården på Webben i Västra Götalandsregionen utfört en Beta test av tjänsten där resultaten är spännande och visar ett behov av tilläggstjänster till huvudtjänsten.

Projekt beskrivning (15-30 poäng)
Det finns flera möjligheter att skriva ett ex-arbete, beroende på dina krav, följande är exempel och det är också möjligt att vi formulerar frågeställning till dina behov tillsammans.

1. Utveckling av ett betal webbformulär där man skall kunna skicka in bilder med text till vår server sedan får kunden svar anonymt. Man skall kunna bygga in tilläggstjänster som höjer webbapplikationens värde.

a. Hitta närmaste Apotek
b. Hitta närmaste Läkare
c. Språkstöd

Krav på person
• Högskoleutbildning inom systemvetenskap eller datateknik
• Studerar till Civilingenjör inom Data, Elektronik eller Teknisk Fysik
• Goda kunskaper i Java, C/C++, C# eller .NET
• Goda kunskaper i MySQL
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Egenskaper och erfarenheter
Som person är du social, kommunikativ, utåtriktad, strukturerad, analytiskt och självgående. Du ska ha vana och vilja i att arbeta i team.

Plats
Inga krav på var du sitter, men du är välkommen att sitta i STING Business Lab Kista.

Övrigt
Du kommer att få ingående information och kunskaper om hur Sjukvårdsrådgvningen fungerar samt hur framtidens sjukvård kan använda sig av IT (mHälsa). I framtiden kommer vi att tillsätta en heltidsanställd CTO där du kommer vara en stärk kandidat.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.