Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-05-07

Lågbrusig X-bandsförstärkare

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Din arbetsplats
Electronic Defence Systems, ett affärsområde inom Saab, är en av världens främsta leverantörer av övervakningslösningar, flygelektronik samt system för att upptäcka, lokalisera och skydda mot hot.

Examensarbetet utförs på en utvecklingsenhet där vi utvecklar bland annat sändare för radarsystem.

I radarsystem används förstärkare för att generera sändsignalen som sänds ut i antennen. Normalt krävs det att förstärkaren har lågt brus för att radarn ska kunna detektera svaga radarekon.

Din roll
Examensarbetet ska koppla ihop en VCO (Voltage Controlled Oscillator) med en X-bands (9 GHz) förstärkare tillsammans med kraftförsörjning på ett kretskort och sedan utvärdera brusprestanda.

Examensarbetet omfattar följande:

- Koppla ihop evalueringskort med VCO, förstärkare och DC/DC-omvandlare.

- Testa flera alternativa kraftförsörningsalternativ.

- Utvärdera kylning av förstärkarkomponenter.

- Använda mätuppkoppling för att utvärdera brusprestanda.

Dina kvalifikationer
Civilingenjör med inriktning E.

Genomförd mikrovågskurs och kunskaper i att använda Matlab är ett krav. Erfarenheter av Microwave Office är meriterande.

Som person bör du vara nyfiken, driven, noggrann, strukturerad och inte minst social.

Att arbeta på Saab
Saab är ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi är stolta över att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare, något som alla medarbetare bidrar till.

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar som sträcker sig från militärt försvar till civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter och utvecklar, anpassar och förbättrar ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov. Saab har 13 300 medarbetare. Försäljningsintäkterna uppgår till 23 miljarder kronor. Forskning och utveckling motsvarar nära 20 procent av omsättningen.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.