Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-05-24

Water footprint

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företag: Volvo Personvagnar AB
Volvo Personvagnar AB är ett av fordonsindustrins starkaste varumärken med en lång och stolt historia av världsledande innovationer. Volvo har arbetat proaktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor i över 40 år och ett av företagets tre kärnvärden är miljö. Volvo strävar efter att ligga steget före miljölagstiftningen i respektive land och för att stödja detta finns en central miljöskyddsavdelning samt lokala miljösamordnare.

Bakgrund: Rent vatten är en förutsättning för naturliga ekosystem och det mänskliga samhället och är därför en av de viktigaste naturresurserna. Den ökade vattenanvändningen har lett till allvarlig färskvattenbrist i delar av världen.
I många producerande företag är vatten den råvara som förbrukas mest. För att utreda vilken påverkan produkten har på vattenresurserna kan man utföra ett så kallt Water footprint. Water footprint är ett verktyg som används för att bedöma den vattenanvändning som går åt för att producera en vara. Water footprint är ett relativt nytt verktyg som inom många branscher fortfarande håller på att utvecklas.

Syftet med examensarbetetär att identifiera en lämplig nivå för hur Water footprint ska kunna tillämpas inom fordonsindustrin samt att utveckla ett verktyg, anpassat för detta ändamål. I examensarbetet ingår även att göra en be3nchmark över hur vattenresursfrågan hanteras av övriga fordonsindustrin.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.