Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-05-26

Katalytisk förbränning och reformering i fordon

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Målet med arbetet är att testa och utveckla katalytisk förbränning och reformering för ReformTechs koncept som är baserat på en unik teknikplattform inom katalytisk bränsleomvandling, vilka drastiskt sänker utsläppsnivåer jämfört med de standardprodukter som idag används i fordonsindustrin.

Uppdragsbeskrivning:
• Kunskapsinhämtning inom det aktuella området Litteraturstudie om katalytiskförbrännig och reformering
• Test av reaktorer, Experimentella studier på KTH och hos ReformTech
• Flödesmätningar med gasanalys
• Test av katalysatorer i reaktorsystem, även samarbete kring styrsystemsutveckling på ReformTech.
• Ev. Tillverkning av katalysator
• Rapportskrivning


Bakgrund:
ReformTech är ett miljöteknikföretag med lab och kontor i Sundbyberg.
ReformTechs produkter utgör en viktig del i skiftet till mer miljövänliga energi- och framdrivningssystem och är väsentliga för framgång inom ett flertal nya marknader/nya produkter (t.ex. nya elhybrid fordon)

Kommande lagkrav på emissioner medför ytterligare krav på fordonsindustrin att samtliga fordon skall uppfylla givna emissionsnormer över fordonets livslängd. Därför är intresset mycket stort för miljövänliga värmare och vätgasgeneratorer (reformers), vilka drastiskt sänker utsläppsnivåer jämfört med de standardprodukter som idag används i fordonsindustrin.

Efter utfört examensarbetets avslut kommer du som student ha fått en insikt i ett forskningsområde inom fordonsindustrin som är under mycket stark tillväxt.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.