Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-05-28

3D-generering med Time-of-Flight kameror för användning inom civil säkerhet

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Saab har ett uttalat mål att bli världsledande inom civilsäkerhet. I många av dessa tillämpningar finns det ett starkt behov av nätverk av kameror och andra sensorer för övervakning och överblick. Saab Bofors Dynamics är starkt involverad i utvecklingen av system för samhällssäkerhet och vår avdelning arbetar för närvarande med system för intelligent övervakning. Intelligensen består i första hand av att systemet självt har förmåga att uppfatta olika typer av situationer/händelser och till exempel varna om intrång eller annan hotfull aktivitet upptäcks. Systemet består av ett sensornätverk, innehållande i första hand CCTV-kameror som kan konfigureras enskilt eller i par för stereoseende. I framtiden kan systemet utökas med ytterligare sensorer, t.ex. IR och Time-of-Flight-sensorer etc.

Vår användning av stereoseendesystem har i många tillämpningar visat styrkan och potentialen i att ha en tre-dimensionell beskrivning av scenen istället för bara vanliga 2D-bilder. Vi skulle nu vilja undersöka potentialen hos 3D-generering med Time-of-Flight kameror, benchmarka mot befintliga metoder samt undersöka möjligheterna att använda Time-of-Flight kameror i vårt system för intelligent videoövervakning.

Dina kvalifikationer
Vi söker en driftig och utåtriktad person med stort intresse för bild- och signalbehandling. Lämplig bakgrund kan vara en civilingenjörsutbildning mer inriktning Z, Y, F, T, E, D eller Informationsteknik.

Urval sker löpande, ansök redan indag!

Placeringsort. Linköping

Sista ansökningsdag: 30-June-2010

Kontaktpersoner
Ulf Erlandsson, handledare
tfn: +46 734 180851

Läs mer och ansök via www.saabgroup.com/career. Du hittar examenarbetet under Vacancies.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.