Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-05-28

Bildbehandling. Sensorplanering för övervakning med hjälp av 3D-kameror

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Saab har ett uttalat mål att bli världsledande inom civilsäkerhet. I många av dessa tillämpningar finns det ett starkt behov av nätverk av kameror och andra sensorer för övervakning och överblick. Saab Bofors Dynamics är starkt involverad i utvecklingen av system för samhällssäkerhet och vår avdelning arbetar för närvarande med system för intelligent övervakning. Intelligensen består i första hand av att systemet självt har förmåga att uppfatta olika typer av situationer/händelser och till exempel varna om intrång eller annan hotfull aktivitet upptäcks. Systemet består av ett sensornätverk, innehållande i första hand CCTV-kameror som kan konfigureras enskilt eller i par för stereoseende. I framtiden kan systemet utökas med ytterligare sensorer, t.ex. IR och Time-of-Flight-sensorer etc.

En konsistent följning av objekt och personer i ett sensornätverk är en av hörnstenarna i intelligent övervakning. Allteftersom antal sensornoder ökar i nätverket blir det allt viktigare hur man strukturerar och utnyttjar den tillgängliga beräkningskraften samt noggrant undersöker hur den framställda informationen skall flödas och kommuniceras i nätverket. Vi skulle nu vilja undersöka hur man skulle kunna distribuera beräkningar för följefunktionen, kommunikationsutbyte och … Kan man t.ex. sätta upp peer-to-peer (P2P) nätverk av sensorer. Hur jämför sig ett distribuerat angreppssätt med mer traditionella (hierarkiska) sätt m.a.p. prestanda, bandbreddkrav, feltålighet, skalbarhet m.m.


Dina kvalifikationer
Vi söker en driftig och utåtriktad person med stort intresse för bild- och signalbehandling. Lämplig bakgrund kan vara en civilingenjörsutbildning mer inriktning Z, Y, F, T, E, D eller Informationsteknik.

Urval sker löpande, ansök redan idag!

Placeringsort: Linköping

Sista ansökningsdag: 30-June-2010

Kontaktpersoner
Amritpal Singh, handledare
tfn: +46 734 180973

Per Lindquist, handledare
tfn: +46 734 180928

Läs mer och ansök via www.saabgroup.com/career. Du hittar examenarbetet under Vacancies.  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.