Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-05-31

Examensarbete - studier av diet och motions inverkan på utveckling av fetma/fysiologiska avvikelser

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Vilken inverkan har diet och motion, under uppväxten, på utveckling av fetma och andra fysiologiska avvikelser
Detta är ett tillfälle för dig som universitetsstuderande med inriktning mot fysiologi/farmakologi eller liknande att utföra ett examensarbete omfattande 30 p. Examensarbetet syftar till att öka förståelsen för hur diet och/eller motion kan bidra till fysiologiska förändringar så som fetma.

Din roll
Du kommer att använda olika mätverktyg för att studera olika aspekter av kroppens energihomeostas så som metabolism, energiupptag, intag och användning. Det planerade projektet fokuserar på studier av möss som modell för human sjukdom.

Dina kvalifikationer
Du studerar på Apotekarprogrammet eller annan likvärdig utbildning. Du bör ha förståelse för djurstudier och analys av dess data. Du är van vid att arbeta självständigt och har viss förståelse för att kritiskt granska och analysera data. Tidigare erfarenhet av djurstudier är fördelaktigt.

Att arbeta på AstraZeneca
AstraZeneca är ett av världens ledande läkemedelsföretag med fler än 62 700 medarbetare, verksamma i över 100 länder. Företaget drivs av nya idéer och ett ansvarfullt tänkande för att förbättra patienters hälsa och livskvalitet. AstraZeneca har en strävan att få sina medarbetare att känna sig uppskattade och stimulerade genom att uppmuntra utveckling och och nya idéer. AstraZeneca är ett företag som satsar mycket på egen forskning i både tidig och sen fas i läkemedelsutvecklingen. Siten i Mölndal är en av de större forskarsiterna där mycket av forskningen fokuserar kring hjärta/kärl och mage/tarm.

Så här går du vidare
Om detta examensarbete är något för dig är du välkommen att kontakta Therése Admyre, ATCG, AstraZeneca R&D Mölndal, 031-7761714 eller [email protected]
Arbetet beräknas kunna påbörjas september 2010.

Välkommen in med din ansökan senast 8 juni.
Vi tar endast emot ansökningar via www.astrazeneca.se

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.