Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-05-31

Konstruktion och produktionssättning av innovativ projektionsduk

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Division By Zero är ett ungt företag med en innovativ design av en projektorduk som möjliggör 3D upplevelser i t.ex. dataspel och simulatorer med en standardprojektor, ingen speciell optik eller extra utrusning är behövs. jDome tillverkas idag manuellt i en förserie och möjligheten för produktionssättning, serietillverkning, behöver utredas och realisera.

Examensarbetets uppgift:
Arbetet är uppdelat i två delar. I den första delen ingår det att undersöka möjligheten till produktionssättning av dagens dukkonstruktion. I denna del ingår det att titta på såväl material som tillverkningsprocess.

Den andra delen kan med fördel pågå parallellt och består av att utifrån ett antal grundspecifikationer ”out of the box” ta fram ett eller flera alternativa konstruktionsförslag för jDomes duk.

Arbetet kommer att innebära materialutvärdering, egen (mekanisk) konstruktion och kontakt med olika leverantörer. Att kunna jobba självständigt, söka information och kommunicera med externa kontakter är egenskaper som är viktiga för resultatet.

Tycker du detta låter intressant, kontakta John Nilsson, på 076-166 33 45 eller via [email protected] för ytterligare information.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.