Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-06-08

Individuell känslighet vid akut exponering för luftburna kemikalier med irriterande egenskaper med särskilt fokus på astmatiker

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Hälsoriskbedömningar av akut exponering för olika kemikalier tas fram som beslutsunderlag till bland annat räddningstjänst och militär. Astmatiker antas ofta utgöra en känslig grupp när det gäller irriterande ämnen. I vissa fall finns data från frivilliga försökspersoner med astma, i andra fall används osäkerhetsfaktorer för att kompensera för okunskap om känsliga grupper. Kunskap saknas idag om hur stor skillnad som finns i känslighet mellan frisk individer och astmatiker. Är osäkerhetsfaktorerna som används tillräckliga? Projektet bygger på en analys av riskbedömningar inom Acute Exposure Guidline Levels (AEGL). Målsättningen är att arbetet efter vissa justeringar ska gå att publicera som en vetenskaplig artikel. Innehållet har potential att bli direkt användbart i framtagandet av internationella riktvärden och kan även ha betydelse för att ersätta default-faktorer med mer kemikaliespecifika osäkerhetsfaktorer.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.