Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-06-14

Läxors betydelse av inlärning

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Rävlandaskolan är en lantlig skola, 3 mil öster om Göteborg, med ca 250 elever från årskurs 6-9. Jag arbetar som skolkurator på denna skola.

Uppdraget jag nedan kommer att beskriva är något luddigt, då jag tänker att det kan finslipas och formas tillsammans med studenten. Men på ett ungefär, ser det ut så här:
På Rävlandaskolan har jag uppfattningen om att eleverna har mycket läxor. Lärarna tänker att eleverna ska sitta med läxor hemma, ca 1 timma om dagen. En undersökning på hur mycket tid eleverna ägnar åt läxläsning hemma skulle vara intressant. På en högstadieskola med flera olika lärare, kan det vara svårt för lärarna att ha en överblick på hur mycket läxor en elev har sammanlagt. De elever jag har pratat med sitter betydligt mer än 1 timma om dagen. En jämförelse med andra skolor hade också varit intressant, samt jämförelser där man har läxhjälp i skolan och där man inte har det.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.