Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-06-23

Framtagande av handlingsplan för 20% energireduktion i större BRF

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Här finns en möjlighet till exmensarbete/uppsats för en student med intresse för energi, miljö och byggnadsteknik! Examensarbetet kommer att genomföras under hösten 2010.

Bakgrund: BRF Fredhäll på Kungsholmen är en av Stockholms största bostadsrättsföreningar med knappt 800 lägenheter och 57 lokaler. Föreningens fastigheter består av 5 hus resta 1931-1933, och byggnaderna utseende klassas som skyddas pga deras karaktärsdrag. På vårens årsstämma fick styrelsen, med utgångspunkt i av riksdagen tidigare fattat beslut, följande uppdrag:
Att styrelsen skall ta fram en handlingsplan med mål att under de kommande 10 åren sänka energiförbrukningen med 20 % jämfört med 2009 års förbrukning.

Uppgift: Att utifrån byggnadernas tekniska och föreningens ekonomiska förutsättningar ta fram en handlingsplan för hur ovanstående mål kan uppnås. Studenten kommer att arbeta nära styrelsen för att kontinuerligt diskutera antaganden och presentera möjliga lösningar.

Vi söker en student som har en stor egen drivkraft, är van att arbeta självständigt och har ett intresse av förnyelsebar energi och dess möjligheter. Då byggnadernas utseende till stor del är skyddat är det viktigt att studenten har ett intresse att hitta möjligheter inom dessa ramar. Energibesparingar i existerande byggnader betonas alltmer, och att redan under studietiden få utveckla sina kunskaper inom området är ett mycket bra sätt för studenten att skapa en unik konkurrensfördel inför examen.

Läs mer om föreningen på www.brffredhall.se, och kontakta gärna mig för mer information!

Vänligen,
Linda Krondahl
[email protected]
0707-949280

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.