Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-08-11

Design av artificiella rev

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Frog Marine Service erbjuder en bred service till olika typer av ägare av marin infrastruktur – planerat underhåll, akut service, konsultation och myndighetskontakter. Frog har ett mångårigt samarbete med sjöfarts- och rederinäringen. Exempel på löpande service- och underhållsuppdrag är slussarna i Trollhättekanal och hamnarna i Wallhamn och Göteborg. Kraftindustrin och energibolagen är också viktiga uppdragsgivare t ex Vattenfall.

Ett artificiellt rev är en struktur av hårt material som människan har placerat på botten av ett hav, en sjö eller i ett vattendrag som över tid får samma funktion som ett naturligt rev. Artificiella rev har blivit alltmer populära för att öka mångfalden av marina/limniska arter. Artificiella rev kan byggas av betong, sten, eller andra lämpliga hårda material. Runt om i världen har man påbörjat forskning för att undersöka hur det ultimata planerade artificiella revet bör utformas/designas. Inga sådana studier är dock gjorda för svenska vatten.
Examensarbetet syfte är att undersöka skillnaden mellan två, eller möjligen tre, olika designer på artificiella rev med avseende på mångfald, koloniseringshastighet, samt succession. Examensarbetet genomförs utifrån en tydlig vetenskaplig frågeställning – finns det skillnader mellan reven?


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.