Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-08-12

Miljöledning på utomhusbad

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Bransch: Hotell och restaurang
Ort: Skövde

Företag: First Hotell Billingehus
Från sitt fantastiska läge på bergssidan kan First Hotel Billingehus erbjuda storslagna vyer över Västgötaslätten. Hotellets konferensavdelning har kapacitet för totalt 2 200 personer. På hotellet finns även en stor spa- och rekreationsavdelning, restaurang med panoramautsikt och plats för 500 gäster, en 12-håls äventyrsgolfbana och en lounge.

Sedan 2009 är First Hotel Billingehus svanenmärkt och man jobbar aktivt med att förbättra sitt miljöarbete.

Uppgift:
På hotellområdet ligger förutom hotellet också ett utomhusbad. Detta bad är bara öppet under sommaren och består tre bassänger, en 50 meters-, en barn- och en plaskbassäng, med uppvärmt vatten. Badet är inte medräknat i hotellets svanenmärkning och Billingehus vill nu undersöka hur man på bästa sätt kan jobba med att förbättra miljöarbetet på badet.

- Den första uppgiften är att undersöka om det går att antingen svanenmärka badet också, alternativt miljöcertifiera det på något annat sätt (ex. ISO 14001, miljödiplomering).
- Genomföra en miljöutredning på badet. Fokus skall ligga på att ta fram en bra nulägesanalys av miljöpåverkan från badet som det ser ut idag samt förslag på åtgärder och insatser som kan minska den påverkan från badet som framkommit. Frågor som är viktiga att belysa är t ex uppvärmning och vattenrening.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.