Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-08-24

Analys och optimering av materialförsörjning och lagerstyrning, ALSTOM Power Sweden AB

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Arbetsuppgifter/Syfte
I vår produktionsenhet i Växjö tillverkar vi intelligenta styrsystem för rökgasrening. Produktfamiljen av styrsystem innehåller ett tiotal produkter med ett hundratal olika varianter. Beroende på komplexiteten och den stora produktfloran så är det en utmaning att få tillstånd en effektiv materialförsörjning och lagerstyrning.
Syftet med examensarbeten är därför att analysera och utarbeta åtgärder för förbättrat materialförsörjning och lagerstyrning. Affärssystemet som används är SAP/R3 .

Följande huvudområden behövs inkluderas i arbetet.
• Förslag på en mer optimerad materialförsörjning
• Förslag på förbättringar inom lageromsättningshastighet och kapitalbindning
• Identifiera och definiera kostnadsbesparingsmöjligheter

Vidare områden och inriktning kan diskuteras med lämpliga kandidater.

Kvalifikationer
Vi ser detta som ett examensarbete på 30 p(gamla 20p) nivå och söker en eller två studenter med lämplig backgrund inom logistik/produktionsstyrning. Du/ni har en god förmåga att arbeta självständigt samt ta egna initiativ. Eftersom vi arbetar i en internationell miljö är goda engelska kunskaper ett krav, ytterligare språk meriterande.  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.