Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-09-08

Analys av verktyg för Business Intelligence-lösningar

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.

XLS är ett IT-konsultföretag som utför system- och affärsutveckling inom Microsofts produkter, där MS Excel utgör den största delen. Företaget bildades 1993 och är idag en koncern med ca 30 anställda där konsultverksamheten utgör hälften.

XLS utvecklar bl.a. verksamhetsnära, kundanpassade rapport- och analysverktyg åt företag över hela landet. Bolagets konsulter har en IT-bakgrund gärna med ekonomi som komplement.

XLS ämnar nu undersöka möjligheterna att arbeta med avancerade Business Intelligence-lösningar som syftar till att stödja företags beslutsfattande. Arbetet kommer att fokusera på de tekniker som ryms inom Microsofts verktyg Sharepoint och MS SQL Server.

Examensarbetet syftar till att ta fram rekommendationer på vilka verktyg som är bäst lämpade för XLS att arbeta med samt på vilket sätt detta bör göras. Arbetet kommer utföras i projektform där ett möjligt kundscenario kommer att användas som utgångspunkt.

Mål
- Kartläggning av möjliga BI-tekniker inom Sharepoint 2010 och MS SQL Server 2008
- Analys av för- och nackdelar med teknikerna
- Praktiska förslag på hur XLS kan arbeta med teknikerna
- Utveckling av demoprojekt där projektet med hjälp av de bäst lämpade teknikerna hämtar och presenterar data från en affärssystemsdatabas
- Intern presentation

Profil
Du bör ha erfarenhet av .Net-utveckling (VB eller C#) samt arbete med databaser. Det är ett även ett plus om du har arbetat med MS SQL Server och Sharepoint.

Arbetet kan eventuellt anpassas till era önskemål.

Låter det intressant?

Hör av dig till
Niklas Mattsson
[email protected]  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.