Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-09-14

Internationalisering och utveckling av vingårds e-handelsplattform

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Vingården Sjoeblom Winery är belägen i hjärtat av Napa Valley i Kalifornien. Här har man sedan mitten av 1800-talet, tack vare det perfekta klimatet, odlat och producerat några av världens bästa viner. Vi framställer ett mousserande vin som heter Chauvignon Reserve enligt den franska traditionella Champagne metoden.

Vårt mål är att skapa ett vin som kan jämföras med de bästa från de främsta vingårdarna runt om i världen. Våra medarbetare tillhör en elit av kombinerad, mångårig kunskap och erfarenhet. Druvorna är noga utvalda och odlade på de mest prestigefyllda områdena i Napa Valley för att uppnå den smakupplevelse som får den mest erfarna Champagneälskaren att välja Sjoeblom före andra producenter.

Marknaden för vin är allt annat än homogen då varje region och land har sina egna lagar kring handel med alkohol. Regelverken har förbättrats och nu är det enklare och tydligare att sköta en vinhandel mellan EU och USA. Detta föranleder Sjoeblom Winery att expandera sin marknad utanför USA vilket naturligtvis också ställer ökade krav på företaget att hålla en logistik från order till leverans med gällande nationella och internationella lagar och förordningar.

Sjoeblom Winery ska nu uppdatera och utveckla detta nya område via hemsidan (www.sjoeblom.com). Därför erbjuder vi en möjlighet till elever att studera och bygga en e-plattform som ska följa de regelverk en försäljning kommer att innebära – beroende på vilken marknad vinet ska levereras till – samt stödja en automatiserad dokumenthantering som behövs både internt och externt för en sådan internationalisead försäljningbas.

Projektet kan anpassas för en eller flera studenter beroende på specialkompetens och intresseområden. Vidare kan arbetet göras helt eller delvis från Sjoeblom Winery's kontor i Napa Valley, Kalifornien.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.