Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-10-19

A Framework for a unified mobile, tablet and TV experience

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Bakgrund
Idag går det att se två stora makrotrender när det gäller hemelektronik:
Handhållna, ”smarta”, enheter såsom iPhone och androidbaserade mobiltelefoner blir allt vanligare och är snart i var mans ägo. Dessutom kommer större versioner av dessa i form av så kallade ”tablets” på bred front.
TV-apparater blir allt mer uppkopplade till Internet. Den traditionellt linjära TV:n är på väg att bli en fullfjädrad interaktiv underhållningsenhet. Liksom när det gäller mobiltelefoner så kommer ”appar” gissningsvis att få ett allt större utrymme även här.
Det gemensamma dessa trender emellan är att de är centrerade kring just Internet och de möjligheter detta ger vid handen. I stort är det självklart mycket som skiljer sig dessa typer av enheter ifrån varandra, mest markant kanske tillgången till skärmyta, men med det kraftfulla verktyg som kopplingen till Internet innebär så finns det ändå en väldigt stor potential.
Hittills har dessa trender levat parallellt med varandra utan att nyttja de möjligheter de erbjuder när de kombineras ihop och skapar en enhetlig upplevelse. Genom att se till styrkorna med respektive typ av enhet så är förhoppningen med det här examensarbetet att det ska gå att skapa sådana upplevelser som identifierar dessa synergier och höjer applikationer till en ny nivå.


Syfte
Syftet med det här examensarbetet är att undersöka vilka tjänster som kan finna hävstång i en miljö där både handhållna enheter och uppkopplade TV-apparater finns tillgängliga. Hur kan dessa samverka för att skapa rika, interaktiva applikationer? Hur kopplar man samman sin mobiltelefon med sin TV på bästa sätt? Undersökningen bör sedan mynna ut i ett flexibelt och robust ramverk för framtida utveckling av dylika applikationer.
Det här examensarbetet är lämpligt för 1-2 personer, och kan anpassas i omfattning efter antalet antagna.


Profil
Sökande bör vara driven och ambitiös, samt ha ett brinnande teknikintresse. Nyfikenhet och passion för teknikutveckling i stort, och hemelektronik och TV i synnerhet, är meriterande. Du kanske till och med har egna hobby- och/eller kursprojekt som du vill berätta om?
Sökande bör vara bekväm med programmering i allmänhet. Kunskaper i webbutveckling och/eller erfarenhet av applikationsutveckling för t.ex. iPhone/Android är nyttiga verktyg för den sökande.


Om Accedo Broadband
Accedo Broadband är den ledande leverantören av applikationer och tjänster för IPTV och uppkopplad TV, och vi växer i snabb takt. Accedo erbjuder även den idag största AppStore-tjänsten för just IPTV och uppkopplad TV, vilken innehåller allt ifrån frågesporter och pusselspel till sociala applikationer och kommunikationstjänster.
Accedo är ett privatägt företag som grundades 2004 av telekom- och mediaentrepenörerna Michael Lantz och Fredrik Andersson, och har på vägen tagit in riskkapital från bland annat Industrifonden. Accedos huvudkontor ligger i Stockholm, medan övriga kontor ligger i London, San Fransisco och Hong Kong.
2009 blev Accedo Broadband utnämnt till vinnare av Red Herring 100 Europe, en utmärkelse som går till de 100 mest lovande privatägda teknikbolagen i Europa, Mellanöstern och Afrika.
2010 utnämnde Ny Teknik Accedo Broadband till att vara ett av Sveriges 33 hetaste teknikbolag.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.