Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-11-16

Automotive Cockpit Design

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Syfte
Hur ser förarens och passagerarnas användarmiljö ut 2020 – vi vill veta!
Mecel har i Mecel Populus en av de ledande produkterna för att utveckla användargränsnitt för displayer i fordon. Som ett led i vår forskning och utveckling vill vi se hur nya ögon ser på användarmiljön i fordon och hur vi behöver utveckla vår produkt framöver.

Beskrivning av uppgiften
Examensarbetet syftar till att undersöka behov och ta fram en eller flera modeller för hur användarmiljön kommer att se ut i fordon 2020 med fokus på innehållet i de olika skärmar som kan tänkas finnas. Behovet ska vara riktat både mot vilka funktioner som kommer att användas och hur de kan tänkas visualiseras. I de bilar som kommer att produceras inom en snar framtid kommer de traditionella mätarna kunna ersättas av en större display samtidigt som information delas upp i en navigationsdisplay plus information som visas direkt på vindrutan genom en sk ”head-up”-display.

Vi vill ha hjälp med att ta reda på vad som är nästa steg i utvecklingen och därigenom få idéer till hur en bils förarmiljö ser ut år 2020.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.