Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-12-08

Vidareutveckling av modulärt operationsrum

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Swedish Operating Theatre Modules AB (www.sotmodules.com) är ett relativt nystartat företag. Under 2008-2010 har företaget tillsammans med partners utvecklat, projekterat, designat och byggt en modulärt tillverkad operationssal (ca 47 m2) med tillhörande rum för patientberedning, sterilförråd, teknikrum etc. Modulenheten kallas M5-OP. Designen är baserad på lokaler för läkemedelstillverkning vilket innebär en kontrollerad och mätbar atmosfär i de olika rummen i modulenheten. M5-OP har utvecklats i syfte att optimera arbetsflöde och patientsäkerhet, och finns idag tillgänglig på marknaden som världens första ISO-klassade operationsmodulenhet.

SOTModules arbetar konstant med att förbättra modulenheten och söker nu en examensarbetare som vill vara med i utvecklingsarbetet. Syftet med arbetet är att konstruktions- och kostnadsoptimera modulerna med avseende på åtgång av stål och betong, isolering, ventilation samt renhet i rummen. I arbetet ingår att leverera en komplett beskrivning av en optimerad operationsenhet innehållande 3D-CAD ritningar (Solid Works), inklusive detaljritningar, hållfasthetsberäkningar och simulerade luftflöden (ANSYS) i rummen samt beskrivning av optimal placering av frånluftsdon.

Arbetet kommer att utföras på Swedish Operating Theatre Modules kontor i Marievik, Stockholm. Utifrån behov planeras besök på fabriken i Vara där modulerna tillverkas. Arbetet kan påbörjas i januari 2011 eller efter överenskommelse.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.