Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-12-20

Planritning 3D CAD

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företagspresentation
Attends Healthcare är en global koncern inom hälso- och sjukvårdsbranschen. Vi utvecklar, producerar och marknadsför hygienprodukter under märket Attends, ett av de ledande varumärkena i världen inom inkontinensområdet. Attends Healthcare har idag försäljningsbolag i flera europeiska länder och vår personalstyrka inkluderar cirka 450 medarbetare varav 300 arbetar i Sverige. Centrum för vår produktion finns i småländska Aneby, ett par mil öster om Jönköping. Vi satsar intensivt på utveckling av produkter, produktionslösningar och medarbetare vilket ständigt för vår verksamhet framåt.

Projektbeskrivning
Examensarbetet sker i samarbete med vår teknikavdelning och syftar till att uppdatera vår nuvarande planritning genom att ta fram en 3D-modell över vår produktionsenhet i Aneby. Modellen ska återge såväl befintlig layout som en framtida där ett antal av de nuvarande produktionslinjerna är ersatta av en kommande investering med högre kapacitet. Vid utarbetandet av det nya layoutförslaget ska hänsyn till logistik, människa och material också tas i beaktande. Målet är att modellen ska vara klar till sommaren 2011.

Omfattning
30 hp

Övrigt
För att vara framgångsrik i detta examensarbete krävs utöver initiativförmåga och drivkraft också ett genuint intresse för teknik. Arbetet kommer att utföras i Inventor och vi ser gärna att det finns förkunskaper i detta program alternativt i något annat 3D CAD-system. Programvara och eventuell utbildning tillhandahålls genom interna resurser från enheten i Aneby.

Kontaktpersoner
Dag Sjökvist, Technology Manager, 0380-476 37
Pierre Atterling, Constructor Mechanics, 0380-476 14


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.