Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-12-20

Analys och utveckling av palleteringssystem

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företagspresentation
Attends Healthcare är en global koncern inom hälso- och sjukvårdsbranschen. Vi utvecklar, producerar och marknadsför hygienprodukter under märket Attends, ett av de ledande varumärkena i världen inom inkontinensområdet. Attends Healthcare har idag försäljningsbolag i flera europeiska länder och vår personalstyrka inkluderar cirka 450 medarbetare varav 300 arbetar i Sverige. Centrum för vår produktion finns i småländska Aneby, ett par mil öster om Jönköping. Vi satsar intensivt på utveckling av produkter, produktionslösningar och medarbetare vilket ständigt för vår verksamhet framåt.

Projektbeskrivning
Examensarbetet sker i samarbete med vår teknikavdelning och syftar till att kartlägga och analysera vårt system för palletering samt bidra med förbättringsförslag. Vi har idag ett helautomatiserat system som hanterar omkring 5000 000 lådor/180 000 pall per år från totalt nio produktionslinjer. Uppdraget innefattar bland annat att:
- räkna ut maximal kapacitet för vårt palleteringssystem
- i ett antal olika scenarion analysera vad som händer vid produktionsstörningar
- utarbeta förbättringsförslag som även innefattar tidsplan och kostnader

Vid arbetet med att analysera vårt system för palletering ska hänsyn till fler produktionslinjer samt en ökad produktionshastighet också tas i beaktande.

Omfattning
30 hp

Övrigt
För att vara framgångsrik i detta examensarbete krävs utöver initiativförmåga och drivkraft också ett genuint intresse för teknik.

Kontaktpersoner
Dag Sjökvist, Technology Manager, 0380-476 37
Joakim Claesson, Project Coordinator, 0380-476 18


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.