Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-01-11

Utveckling av måttdatabas för kommuner

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Kort om Stratsys:
Stratsys utvecklar och säljer ett system för verksamhetsstyrning. Vi är nu 25 personer och sitter i centralt i Göteborg. Systemet är utvecklat i ASP.NET 2.0.
Stratsys expandera kraftigt och det finns goda möjligheter till fastanställning efter genomfört exjobb. Mer info finns på http://www.stratsys.se

Vi söker nu exjobbare som är intresserade av att utveckla en gemensam måttdatabas för kommuner. Många kommuner är intresserade av att kunna jämföra sig med varandra. Ett annat önskemål är även att kunna plocka in standardiserade mått till sin egen databas.
Frågeställningar är bland andra: Hur samlar man ihop måttdatan från olika kommuners databaser? Hur löser man detta tekniskt för att få bra prestanda och separation från kärnan i applikationen? Hur kan kommunen få in jämförelsedata till sin egen databas?

Exjobbet består av två steg. Första steget är att utreda hur en bra lösning kan se ut. Andra steget är att implementera lösningen eller att åtminstone bygga en prototyp.  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.