Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-02-14

Optimering baserad på Information Entropi / Optimization based on Information Entropy

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
EMR AB är en leverantör av it-produkter, system, analysverktyg och konsulttjänster i marknadsundersökningssyfte. Genom att kombinera IT med tillämpad matematik erbjuder EMR betydande insikter om konsumentbeteende och preferenser som stödjer beslut och driver framgångsrika kampanjer.

Vi söker nu en duktig student från Datateknik/Teknisk fysik med intresse för avancerade algoritmer, databasteknik, matematisk statistik, numerisk analys samt .NET stacken. Vi ser gärna att du är datakunnig och behärskar matematiken.

Uppdraget:
Du ska ansätta matematiska modeller för att mäta på felkällor i data med hjälp av metoder inom information entropi och variansanalys. Därefter ska metoderna implementeras och testas. EMR har redan utvecklat en del av algoritmerna, ditt jobb kommer vara att analysera, granska och optimera algoritmerna för att sedan sy ihop det i ett system och göra det användbar.

Vi sitter på Floragatan 13 i närheten av KTH. Vi träffas en gång i veckan under exjobbet. Är du en duktig problemlösare tar vi med dig i teamet efter exjobbet. Du får givetvis ersättning.

Är du rätt person? Skicka ditt CV till [email protected]

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.