Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-04-12

Modellering av vindkraftverk

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Solvina är ett tekniskt konsultbolag med kontor i Göteborg och Västerås. Vi har inriktat oss på att utveckla spetskompetens inom flera discipliner som elkraft, reglerteknik och processteknik för att kunna erbjuda helhetslösningar till våra kunder och god och bred utveckling till våra anställda. Vi har expanderat kraftigt de senaste åren tack vare ökad efterfrågan på våra tjänster och expansionen fortsätter.

Solvina har sedan det grundades lagt stor vikt på att kontinuerligt genomföra examensarbeten. Detta har varit en led i vår interna utveckling men också ett sätt att främja anställning av nyutexaminerade ingenjörer. Många av våra anställda genom åren började med att göra sitt examensarbete på Solvina.

Examensarbetet:
Arbetet går ut på att skapa ett antal modeller av vindkraftverk som ska användas i stabilitetsanalyser. Modellerna ska vara generella modeller av full converter-vindkraftverk som ska kunna specificeras för att representera olika modeller och fabrikat. Arbetet med modelleringen fokuseras på kraftelektroniken och regleringen.

Du är/har
Självständig och tar ansvar för dina arbetsuppgifter
Civ. ing./MSc student med inriktning mot elkraft eller reglerteknik med intresse för modellering, programmering och reglerteknik
Lätt att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska
Lösningsinriktad
Kunskap eller erfarenhet inom modellering och simulering är meriterande

Omfattning: 30 hp med start sommaren eller hösten 2011

Ansökan innehållande personligt brev och CV skickas till:
Solvina AB
Att: Amer Omanovic
Gruvgatan 37
421 30 Västra Frölunda


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.