Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-04-19

Connected TV Move

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Bakgrund:
Idag går det att se två stora makrotrender när det gäller hemelektronik:
Handhållna, ”smarta”, enheter såsom iPhone- och androidbaserade mobiltelefoner blir allt vanligare och är snart i var mans ägo. Dessutom kommer större versioner av dessa, i form av så kallade ”tablets”, på bred front.
TV-apparater blir allt mer uppkopplade till Internet. Den traditionellt linjära TV:n är på väg att bli en fullfjädrad interaktiv underhållningsenhet. Liksom när det gäller mobiltelefoner så kommer ”appar” gissningsvis att få ett allt större utrymme även här.
Det gemensamma dessa trender emellan är att de är centrerade kring just Internet och de möjligheter detta ger vid handen. I stort är det självklart mycket som skiljer sig dessa typer av enheter ifrån varandra, mest markant kanske tillgången till skärmyta, men med det kraftfulla verktyg som kopplingen till Internet innebär så finns det ändå en väldigt stor potential.
Inspirerat av trenden inom spelkonsoler att man använder sin kropp mer och mer för att styra sin upplevelse ämnar detta examensarbete till att lägga grunden för en likvärdig upplevelse, men med skillnaden att de ingående komponenterna kommer att utgöras av din TV och någon av dina handhållna enheter (smarta telefoner och/eller tablets med kameramöjligheter). Genom att utnyttja den inbyggda kameran i dessa är tanken att gester och signifikanta rörelser ska kunna fångas upp och identifieras, för att sedan kvantifieras till att utgöra en intention. Denna intention ska sedan översättas till en instruktion som andra tillämpningar kan reagera på. Detta skulle kunna lägga grunden för en hel ny värld av möjligheter när det gäller att styra sin TV-upplevelse.


Syfte:
Syftet med det här examensarbetet är att bygga vidare på en existerande protokollstack framtagen för att koppla ihop handhållna enheter med TV-enheter och ta fram ett ramverk för gestbaserad interaktion på mobila enheter. Detta ramverk ska sedan kunna ligga till grunden för mer avancerade tillämpningar och interaktionsmönster. Fokus kommer att ligga på bildbehandling och mönsterigenkänning för att därigenom kunna fånga upp och kunna identifiera rörelser och gester genom den inbyggda kameran hos de handhållna enheterna. Examensarbetets första fas kommer att utgöras av en förstudie där existerande bibliotek och verktyg gås igenom och sätts i relation till arbetets syfte.
Det här examensarbetet är lämpligt för en person.


Profil:
Sökande bör vara driven och ambitiös, samt ha ett brinnande teknikintresse. Nyfikenhet och passion för teknikutveckling i stort, och hemelektronik och TV/mobil i synnerhet, är meriterande. Du kanske till och med har egna hobby- och/eller kursprojekt som du vill berätta om?
Sökande bör vara bekväm med programmering i allmänhet. Viss kunskap i webbutveckling och samt erfarenhet av applikationsutveckling för t.ex. IOS/Android är nyttiga verktyg för den sökande. Utöver detta bör den sökande ha viss erfarenhet av bildanalys och mönsterigenkänning då detta kommer att utgöra kärnan i det föreslagna arbetet.


Om Accedo Broadband:
Accedo Broadband är den ledande leverantören av applikationer och tjänster för IPTV och uppkopplad TV, och vi växer i snabb takt. Accedo erbjuder även den idag största AppStore-tjänsten för just IPTV och uppkopplad TV, vilken innehåller allt ifrån frågesporter och pusselspel till sociala applikationer och kommunikationstjänster.
Accedo är ett privatägt företag som grundades 2004 av telekom- och mediaentrepenörerna Michael Lantz och Fredrik Andersson, och har på vägen tagit in riskkapital från bland annat Industrifonden. Accedos huvudkontor ligger i Stockholm, medan övriga kontor ligger i London, San Fransisco och Hong Kong.
2009 blev Accedo Broadband utnämnt till vinnare av Red Herring 100 Europe, en utmärkelse som går till de 100 mest lovande privatägda teknikbolagen i Europa, Mellanöstern och Afrika.
2010 utnämnde Ny Teknik Accedo Broadband till att vara ett av Sveriges 33 hetaste teknikbolag.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.