Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-04-19

My Social TV

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Bakgrund:
De senaste tio åren har vårt uppkopplade liv blivit allt mer socialt. Från att ha varit något som var väldigt personligt, och kanske till och med lite ensligt, har den tid vi spenderar på Internet berikats av våra egna relationer och sociala band. Tjänster, såsom Facebook och Twitter, vilka syftar till att definiera och göra våra sociala grafer tillgängliga och formligen exploderat i popularitet. En konsekvensens av detta är att vår uppkopplade identitet allt mer blir en spegel av vår faktiska person. En ytterligare konsekvensens är att vi i allt större utsträckning förväntar oss att kunna interagera med vårt sociala nätverk oavsett hur, var och när vi är uppkopplade.
Parallellt med detta har en motsvarande utveckling skett i TV världen, där TV-upplevelsen blivit allt mer uppkopplad och berikad med samma information som vi är vana att ta del av när vi använder en dator eller en telefon. TV-mediet är dessutom inte undantaget den utbredda önskan att interagera med sitt sociala nätverk, och det är här som det föreslagna examensarbetet kommer in i bilden. Genom att definiera ett generellt ekosystem för att koppla samman sin sociala person med sina TV-enheter skapas möjligheten att göra TV-upplevelsen social.


Syfte:
Syftet med det här examensarbetet är att ta fram ett generellt och övergripande ekosystem för att integrera sociala tjänster med sin TV-upplevelse. Detta kommer att innefatta:
* En central hub där man som användare samlar ihop sina sociala personligheter
* En mekanism för att para ihop sina TV-enheter med den centrala hubben
* En lättviktig process för att integrera detta med appar i den TV-miljön
Det här examensarbetet är lämpligt för 1-2 personer, och kan anpassas i omfattning efter antalet antagna.


Profil:
Sökande bör vara driven och ambitiös, samt ha ett brinnande teknikintresse. Nyfikenhet och passion för teknikutveckling i stort, och hemelektronik och TV i synnerhet, är meriterande. Du kanske till och med har egna hobby- och/eller kursprojekt som du vill berätta om?
Sökande bör vara bekväm med programmering i allmänhet och ha erfarenhet av webbutveckling i synnerhet.


Om Accedo Broadband:
Accedo Broadband är den ledande leverantören av applikationer och tjänster för IPTV och uppkopplad TV, och vi växer i snabb takt. Accedo erbjuder även den idag största AppStore-tjänsten för just IPTV och uppkopplad TV, vilken innehåller allt ifrån frågesporter och pusselspel till sociala applikationer och kommunikationstjänster.
Accedo är ett privatägt företag som grundades 2004 av telekom- och mediaentrepenörerna Michael Lantz och Fredrik Andersson, och har på vägen tagit in riskkapital från bland annat Industrifonden. Accedos huvudkontor ligger i Stockholm, medan övriga kontor ligger i London, San Fransisco och Hong Kong.
2009 blev Accedo Broadband utnämnt till vinnare av Red Herring 100 Europe, en utmärkelse som går till de 100 mest lovande privatägda teknikbolagen i Europa, Mellanöstern och Afrika.
2010 utnämnde Ny Teknik Accedo Broadband till att vara ett av Sveriges 33 hetaste teknikbolag.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.