Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-04-29

Examensjobb: Benchmarking om korttidssjukfrånvaro. IKEA Svenska AB, Torsvik eller Älmhult

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
IKEA Distribution Services East Central & North distribuerar IKEA sortimentet till kunder och varuhus i norra Europa. I Sverige finns våra distributionscentraler(DC) i Älmhult och Torsvik och kontor i Helsingborg. Våra huvudsakliga arbetsområden är distribution, lagerhantering, transporter, support och logistikutveckling. Idag är vi drygt 900 medarbetare varav mer än hälften jobbar i Torsvik. I Torsvik finns även en distributionscentral för kundorder (CDC). Härifrån levereras IKEAs produkter direkt till kunderna i de nordiska länderna.


Vi gör saker annorlunda.
Det hoppas vi du också gör.


Studentuppsats/ Examensjobb: Benchmarking om korttidssjukfrånvaro.
IKEA Svenska AB, Torsvik eller Älmhult

IKEA Svenska AB är med våra distributionscentraler och ca 900 medarbetare Sveriges största lagerverksamhet. Vårt uppdrag är att ta emot varor från 100-tals leverantörer och sedan leverera varorna i rätt tid, till högsta möjliga kvalité till lägsta möjliga kostnad till våra varuhus i norden eller direkt till kund. Det är viktigt för oss att arbeta tillsammans för att nå våra mål och att allt vi gör, gör vi med kunden i fokus.
Våra medarbetares hälsa är en viktig del för oss inom IKEA och vi arbetar ständigt med att öka frisknärvaron inom våra verksamheter. Syftet med detta examensarbete är att få ett bra underlag/jämförelsegrupp för att ge oss förutsättningar att sätta ett realistiskt måltal för vår korttidssjukfrånvaro. Vi vill genom benchmarking från likartade verksamheter med liknande förutsättningar få reda på
• Hur mäter liknande företag sin sjukfrånvaro?
• Utifrån våra förutsättningar och en omvärldsanalys, vad borde vi ha för korttidssjukfrånvaro i %?

Är detta rätt utmaning för dig?
Vi söker studenter som ska skriva sitt examensjobb om 20 veckor under hösten.
Du studerar exempelvis PA utbildning, beteendevetenskap eller hälsoinriktad utbildning.

Som person har du ett helhetstänk, är kundfokuserad och är inte rädd för att ta initiativ. Du har förmågan att kommunicera din åsikt och se möjligheter istället för problem. Du trivs i en föränderlig miljö och är bra på att bygga förtroendefulla relationer med människor kring dig. Vi vill att du är resultatinriktad, nyfiken och har lätt för att samarbeta.

Då vi vill undersöka detta på våra distributionscentraler i både Torsvik och Älmhult ska två separata arbeten skrivas. Ange därför tydligt i ansökan i vilket område du är intresserad av att skriva ditt arbete.

Mångfald är inte bara ett vackert ord utan en del av vår vardag. Hos oss har blandningen av olika människor lett till bättre idéer, klokare beslut och en roligare arbetsmiljö.

Ansökan senast: 2011-05-15.
Uppstart : Hösten 2011

För mer information om examensarbetet i Torsvik, kontakta Louise Bringfeldt, 036-36 95 14. Vill du ha information om examensarbetet i Älmhult, kontakta Malin Johannesson, 0476- 81 574
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att ringa IKEA HR Service Centre på 0476-58 75 00.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi på IKEA vill ge enkla, ärliga människor möjlighet att utvecklas både som individer och i sina yrkesroller, så att vi tillsammans och med stort engagemang kan skapa en bättre vardag för oss själva och för våra kunder.  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.