Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-05-30

Utveckling av iPhone och Android applikation

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Hyrahyra AB söker 1-2 examensarbetare som kan utveckla en applikation för Android och iPhone av våran befintliga webbtjänst Dorunner.

Applikationen utvecklas antingen med Objective-c för iPhone och Java för Android, alternativt så utvecklas applikationen i Flash och exporteras därefter till respektive plattform. Kunskaper inom PHP och JavaScript är meriterande, men ingen nödvändighet.

För rätt person finns även möjlighet till anställning efter examensarbetets slutförande.


Bakgrund:

Dorunner är en offertjänst på internet där man kan jämföra offerter från bygg-, flytt-, catering- och städfirmor, samt konsulter och andra tjänsteföretag. En person som söker en tjänst eller ett företag gör en offertförfrågan genom att fylla i ett formulär på hemsidan. Denna förfrågan matchas sedan ut till alla relevanta företag. Fem av dessa företag kan då köpa kontaktuppgifterna till personen som gjort förfrågan och därefter offerter. Vi söker nu 1-2 examensarbetare som kan utveckla en applikation för Android och iPhone av våran befintliga webbtjänst Dorunner.


Genomförande:

Syftet med det här examensarbetet är att utveckla en mobilapplikation för iPhone och Android av våran webbaserade offerttjänst Dorunner. Arbetet omfattar bland annat:

- Framtagning av designelement till applikationen
- Framtagning av mjukvara som kan hämta och skicka data till vårat API
- Framtagning av dokumentation
- Ev. positionering och integration med karttjänst


Om Hyrahyra AB:

Hyrahyra AB driver sajten Hyrahyra.se som är Sveriges ledande marknadsplats för uthyrning av produkter och tjänster, samt systersajten Dorunner.se som erbjuder ett enkelt sätt för tjänsteleverantörer att hitta nya kunder och uppdrag. Bolaget har en internationell expansionsplan och finns i dagsläget även representerat i Danmark, Polen och Storbritannien.
Vi har kontor på Östermalm i Stockholm, men det finns möjligheter att göra vissa delar av arbetet på distans.


Ansökan:

Skicka ett personligt brev och ditt CV till [email protected] Kontakta oss gärna om du vill du veta mer om tjänsten eller företaget.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.