Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-06-07

Automatisk mobilanpassning av webbplatser

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Startawebbhotell.se är landets femte hetaste webbstartup 2011 enligt tidningen Internetworld (http://bit.ly/aretswebb2011). Vi tillhandahåller en webbaserad tjänst för webbutvecklare och frilansare som utvecklar hemsidor som ger dessa möjlighet att erbjuda webbhotell och tilläggstjänster till sina kunder som ett komplement till sina ordinarie konsulttjänster. Vårt kontor hittar du i företagsinkubatorn LEAD Incubator i Mjärdevi Science Park, fem minuters cykelavstånd från Campus Valla i Linköping.

Som ett led i utvecklingen av vår tjänst undersöker vi möjligheten att automatiskt anpassa de webbplatser som drivs hos oss till mobila enheter. Webbutvecklarna som nyttjar vår plattform ska kunna designa sina webbplatser för webbläsare och sedan låta dem konverteras automatiskt till en mobilvänlig version som med fördel kan visas i iPhone- och Androidmobiler. Utmaningen ligger i att definiera en algoritm som täcker in så många som möjligt av de huvudsakliga CMS-verktygen som våra kunder använder såsom Wordpress, Joomla och Drupal.

För detta exjobb ser vi att du har en ypperlig förståelse för HTML och JQuery och kunskap inom PHP, MySQL och UNIX-plattformen är dessutom ett plus. Vid exjobbets slut förväntar vi oss en konverteringsalgoritm som klarar att automatiskt generera ett mobilgränssnitt baserat på de exempelfiler som vi tillhandahåller.

Läs mer om exjobbet på bifogad länk.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.