Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-06-19

Lärarutbildningen i Kongo-Brazzaville – en lägesrapport (La formation de la pedagogique des enseignants au Congo-Brazzaville – un rapport de la situation actuelle)

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Kongo-Brazzaville är ett litet land, en lite anonym granne till det stora landet Kongo-Kinshasa. Landet har cirka 4 miljoner invånare och ligger vid det centrala Afrikas västkust. Brazzaville är huvudstaden och har tidigare varit huvustad för samtliga franska kolonier i centrala Afrika.

Kongo-Brazzaville blev självständigt 1958 men även efter det har det funnits perioder av oroligheter, idag råder dock ett relativt lugn i landet.

På grund av att landet befinner sig i en uppbyggnadsfas önskar vi att studenter från Sverige kan
skriva examensarbeten eller göra examensjobb, detta i samarbete med L´université Marien Ngouabi
i Brazzaville samt Republiken Kongos ambassad i Stockholm.

Du skriver ditt examensarbete eller gör ditt projekt i samarbete med erfarna handledare från universitetet. Boende kommer att ordnas tillsammans med andra svenska studenter och du kommer att ha kontakt med svensktalande handledare på plats i landet. Vi ser till att du blir väl omhändertagen under din vistelse i Kongo-Brazzaville. Grundläggande kunskaper i franska är önskvärt, dock har din handledare också kunskaper i engelska och möjlighet finns att studera franska i samband med tiden i landet.

Kongo-Brazzaville är ett av länderna som ingår i SIDA:s Minor field studies, som delar ut stipendier till studenter för att göra examensprojekt i utvecklingsländer. Här har du möjlighet att söka pengar för din vistelse i landet.

Om uppsatsämnet

Det finns mycket som skiljer läraryrket i Kongo-Brazzaville från den situation vi har i Sverige. Vi skulle vilja att du granskar lärarutbildningen i landet och ser vilka styrkor och svagheter den har samt vad som kan förbättras. En lämplig frågeställning skulle kunna vara: Hur kan lärarutbildningen i Kongo-Brazzaville utvecklas för framtiden?

Välkommen med din intresseanmälan!

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.