Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-06-19

Utbildning i Kongo-Brazzaville - möjligheter och begränsningar

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Kongo-Brazzaville är ett litet land, en lite anonym granne till det stora landet Kongo-Kinshasa. Landet har cirka 4 miljoner invånare och ligger vid det centrala Afrikas västkust. Brazzaville är huvudstaden och har tidigare varit huvustad för samtliga franska kolonier i centrala Afrika.

Kongo-Brazzaville blev självständigt 1958 men även efter det har det funnits perioder av oroligheter, idag råder dock ett relativt lugn i landet.

På grund av att landet befinner sig i en uppbyggnadsfas önskar vi att studenter från Sverige kan
skriva examensarbeten eller göra examensjobb, detta i samarbete med L´université Marien Ngouabi
i Brazzaville samt Republiken Kongos ambassad i Stockholm.

Du skriver ditt examensarbete eller gör ditt projekt i samarbete med erfarna handledare från universitetet. Boende kommer att ordnas tillsammans med andra svenska studenter och du kommer att ha kontakt med svensktalande handledare på plats i landet. Vi ser till att du blir väl omhändertagen under din vistelse i Kongo-Brazzaville. Grundläggande kunskaper i franska är önskvärt, dock har din handledare också kunskaper i engelska och möjlighet finns att studera franska i samband med tiden i landet.

Kongo-Brazzaville är ett av länderna som ingår i SIDA:s Minor field studies, som delar ut stipendier till studenter för att göra examensprojekt i utvecklingsländer. Här har du möjlighet att söka pengar för din vistelse i landet.

Om uppsatsämnet
Grundutbildning i Kongo-Brazzaville får sägas ha en tämligen godtagbar standard och de allra flesta gör en tolvårig utbildning. Dock är det så att kvaliteten på utbildning skiljer sig mycket åt beroende på hur mycket den kostar och utbildning blir i hög grad en fråga om pengar.

Vi skulle vilja att du gör en kartläggning av hur utbildningssystemet i Kongo-Brazzaville ser ut idag samt hur det kan förbättras. En lämplig frågeställning skulle kunna vara: Hur kan skolan i Kongo-Brazzaville förändras och förbättras?

Välkommen med din intresseanmälan!


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.