Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-06-23

Kartläggning av miljöarbete i kommunen

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Uppdragsgivare: Tranemo kommun
Tranemo kommun är en naturskön kommun av glesbygdskaraktär med ca 12 000 invånare. Kommunen består av ett antal mindre samhällen där majoriteten av befolkningen bor. Kommunens största arbetsgivare är inom industrin.

Uppgift:
Tranemo kommun står inför att sätts upp egna lokala miljömål för att driva miljöarbetet framåt. Inför detta man ha hjälp med att undersöka vad som görs inom kommunens olika enheter, t ex skola, ålderdomshem eller teknisk förvaltning, för att förbättra för miljön. Det görs en hel del saker i det tysta och för att lyfta fram detta och kunna lära av goda exempel och även identifiera var det kan behövs ytterligare insatser behövs denna kartläggning. Kartläggningen görs med hjälp av enkäter, intervjuer och besök ute i de olika verksamheterna. Enkät- och intervjufrågor tas fram som en del av examensarbetet. Resultatet av enkäter, intervjuer och besök analyseras sedan och förslag på förbättringsåtgärder och kritiska områden som man bör jobba mer med presenteras. Här får du som student chansen att få insikt i en stor variation av verksamheter och förståelse för vilka miljöfrågor de brottas med samt vilka lösningar som både gjorts och kan göras. Till hjälp och stöd finns kommunens miljösamordnare.


Förkunskaper
Du som söker har goda kunskaper inom miljö och/eller miljövetenskap.

Omfattning
15-30 hp. Fungerar lika bra för en student ensam som för två studenter som arbetar tillsammans.

Ort
Tranemo

Reseersättning inom Västra Götaland
Ja

Kontaktperson Miljöbron
Maria Rydberg, tel. 0738 - 49 49 91


Ansökan
Maila CV, personligt brev och kursförteckning till Miljöbrons kontaktperson: [email protected]

Anmäl ditt intresse snarast, rekrytering sker löpande!


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.