Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-07-11

Göra metod och information tillgänglig genom IT-lösningar

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Uppdragsgivare: Hållbar utveckling Väst
Hållbar utveckling Väst är regionalt energikontor i Västra Götaland. Vi driver på utvecklingen mot ett hållbart samhälle och verkar genom samordning, nätverksbyggande, projektutveckling och projektledning. Våra målgrupper är i första hand länets kommuner, men även företag och organisationer. Vi samordnar kommunernas energi- och klimatrådgivare och driver ett kommunnätverk för hållbar utveckling.

Bakgrund till uppgiften:
Inom ramen för kommunnätverket för hållbar utveckling har en arbetsgrupp startas som jobbar för att ta fram en metod för miljöanpassad upphandling. Ett första steg i denna process har varit att kartlägga hur samarbetet ser ut i kommunerna mellan miljöstrateger och upphandlare, vilket behov av samarbete känner man och finns det intresse för att utveckla en metod för samverkan. Nästa steg för arbetsgruppen är att påbörja utvecklande av en gemensam metod och det är i arbete med att ta fram metoden som följande projekt kommer in.

Uppgift:
Informationen som arbetsgruppen för Upphandlig tagit fram om miljöanpassad offentlig upphandling behöver göras tillgänglig för målgruppen inom kommuner och andra offentliga arbetsplatser. Examensarbetet ska utreda på vilket sätt som målgruppen helst vill ha informationen för att den ska bli så lättillgänglig och användbar som möjligt. Är det en webblösning, en app. eller något annan lösning som kommer att vara mest funktionell? Utifrån denna information ska sedan ett förslag på utformning av den websida, app. eller liknande tas fram. Som student kommer du att få ingå i Hållbar utveckling Västs arbetsgrupp för Upphandling med chans till många bra kontakter.

Förkunskaper
Du som söker ska ha goda IT-kunskaper och vara idérik. Det är heller ingen nackdel om du har ett intresse för hållbar utveckling men det är inget måste.

Omfattning
15-30 hp. Fungerar lika bra för en student ensam som för två studenter som arbetar tillsammans.

Ort
Göteborg

Reseersättning inom Västra Götaland
Ja

Kontaktperson Miljöbron
Maria Rydberg, tel. 0738 - 49 49 91

Ansökan
Maila CV, personligt brev och kursförteckning till Miljöbrons kontaktperson: [email protected]

Anmäl ditt intresse snarast, rekrytering sker löpande!  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.