Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-07-11

Goda exempel och information för hållbar upphandling

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Uppdragsgivare: Hållbar utveckling Väst
Hållbar utveckling Väst är regionalt energikontor i Västra Götaland. Vi driver på utvecklingen mot ett hållbart samhälle och verkar genom samordning, nätverksbyggande, projektutveckling och projektledning. Våra målgrupper är i första hand länets kommuner, men även företag och organisationer. Vi samordnar kommunernas energi- och klimatrådgivare och driver ett kommunnätverk för hållbar utveckling.

Bakgrund till uppgiften:
Inom ramen för kommunnätverket för hållbar utveckling har en arbetsgrupp startas som jobbar för att ta fram en metod för miljöanpassad upphandling. Ett första steg i denna process har varit att kartlägga hur samarbetet ser ut i kommunerna mellan miljöstrateger och upphandlare, vilket behov av samarbete känner man och finns det intresse för att utveckla en metod för samverkan. Nästa steg för arbetsgruppen är att påbörja utvecklande av en gemensam metod och det är i arbete med att ta fram metoden som följande projekt kommer in.

Uppgift:
För att komma vidare i arbetet med metoden för samverkan kring upphandlig vill Hållbar utveckling Väst ha hjälp med att utreda och sammanställa information kring goda exempel och vad man generellt bör tänka på för att få en miljöanpassad upphandling. Det finns två möjliga spår. 1. Utifrån ett antal goda exempel från kommuner i nätverket kan en kommunikativ beskrivning tas fram som förklarar de olika stegen och vad man bör tänka på samt vad är som gör att just dessa projekt blev en framgång. 2. Att utifrån den framtagna metodbeskrivningen välja ut några steg och undersöka och ta fram den information som kan behövas för att kunna genomföra respektive steg på ett bra sätt.
Slutresultatet kommer att vara en del av den metod som håller på att utvecklas och som student kommer du att få vara del av Hållbar Utveckling Västa arbetsgrupp för Upphandling med chans till många bra kontakter

Förkunskaper
Du som söker ska ha goda kunskaper inom miljö. Det är heller ingen nackdel om du har grundläggande kunskaper om upphandling men det är inget måste.

Omfattning
15-30 hp. Fungerar lika bra för en student ensam som för två studenter som arbetar tillsammans.

Ort
Göteborg

Reseersättning inom Västra Götaland
Ja

Kontaktperson Miljöbron
Maria Rydberg, tel. 0738 - 49 49 91

Ansökan
Maila CV, personligt brev och kursförteckning till Miljöbrons kontaktperson: [email protected]

Anmäl ditt intresse snarast, rekrytering sker löpande!


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.