Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-07-18

Leananalys - Europa

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företaget ska exportera sina produkter till övriga Europa under nästa år och ska därför göra en analys över hur långt utvecklat arbetet med lean är på olika delar av den europeiska marknaden. Vilka trender och framgångsfaktorer kan identifieras?
 
Vi erbjuder ett examensarbete till två studenter med lämplig akademisk bakgrund för att genomföra en leananalys av marknaden. Studenterna kan själva välja frågeställning, men examensarbetets fokus bör ligga på hur företag arbetar med lean och innehålla följande delar:
Marknadens mognadsgrad inom lean
Segmentering av marknaden
Konkurrenssituation inom olika segment
Val av målmarknad

Om oss

Abou är ett av Sveriges mest snabbväxande företag med erfarna managementkonsulter, designers och utvecklare. Vi kombinerar verksamhetsförståelse och IT för att utveckla och optimera processer samt öka servicen i såväl privat som offentlig sektor.
Våra produkter förenar leanprinciper med touch-teknologi. Enkelt, visuellt och tydligt. Vi levererar framtidens smarta IT- tjänster via webb, iPads och smartphones till fler än en miljon medborgare i Sverige.

Abou står nu inför att expandera utanför Sverige och ska analysera den europeiska marknadens mognadsgrad.

Övrigt

Företaget är beläget på Kungsholmen i Stockholm. Arbetet utförs till största del i Stockholm , men resor kan förekomma.
För rätt personer finns bra möjligheter för anställning på företaget efter avslutat examensarbete. Abous utveckling och framtid lutar sig på engagerade och motiverade medarbetare som vill tänka lite annorlunda. Om du känner att du kan matcha oss i energi, engagemang och prestigelöshet samt vill utvecklas i hög takt så ser vi fram emot din ansökan.

  Kontaktuppgifter

Carolina Kloow
[email protected]
073 - 329 85 47


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.