Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-07-18

Exportanalys - Internationalisering som utvecklingsstrategi

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Uppgift och omfattning
30 Hp. Startpunkt kan diskuteras

Examensarbetets fokus ligger på en exportanalys som syftar till att identifiera samt besvara strategiska och organisatoriska frågeställningar vilka är centrala för Abou vid en utlandsetablering. Vi erbjuder ett examensarbete till två studenter med lämplig akademisk bakgrund för att genomföra ett arbete med en frågeställning som inkluderar:
• Analys av ländernas mognadsgrad för våra tjänster och produkter.
• Utvärdering av olika samarbetsformer och marknadskanaler
• Planering över samtliga steg i en exportstrategi
• Kartläggning över de risker som Abou utsätts för vid
internationella affärer.

Abou är ett av Sveriges mest snabbväxande företag med erfarna managementkonsulter, designers och utvecklare. Vi kombinerar verksamhetsförståelse och IT för att effektivisera processer samt öka servicen i såväl privat som offentlig sektor. Vi levererar bland annat framtidens medborgartjänster via webb, ipads och smartphones till fler än en miljon medborgare i Sverige. Abou står nu inför att expandera utanför Sverige och har påbörjat en analys våra grannländer i Norden.


Övrigt
Företaget är beläget på Kungsholmen i Stockholm. Arbetet utförs till största del i Stockholm men resor kan förekomma.
För rätt personer finns bra möjligheter för anställning på företaget efter avslutat examensarbete. Abous utveckling och framtid lutar sig på engagerade och motiverade medarbetare som vill tänka lite annorlunda. Om du känner att du kan matcha oss i energi, engagemang och prestigelöshet samt vill utvecklas i hög takt så ser vi fram emot din ansökan.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.