Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-07-22

Rörelsedetektering med videoanalys i inbyggt system

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Gardio utvecklar ett kamerabaserat larmsystem och säljer som hemlarmstjänst för hushåll. Tjänsten är byggd för att koppla sociala element till hemlarmet, med mobilappar som visar bilder på vem som kommer och går i Ditt hem, kopplingar till sociala medier etc.

Larmet använder trådlösa IP-kameror som sensorer, och rörelsedetekteringen bygger på videoanalys i kameran för att avgöra om ändringar i bilden är en människa eller ngt annat som rört sig. Algoritmerna är implementerade i C i kameran.

Examensarbetet skall fokusera på att implementera självlärande bildbehandlingsalgoritmer för kunna skilja på människor och husdjur, samt bortse från rörelser i vissa områden tex fönster. Detta kan tex innebära att använda sig av AI-tekniker såsom neurala nätverk, metadata om synfältet för bedöma storleken på objekt etc. Projektet omfattar instudering av teori, val av teknik, implementation i C för testas på existerande kameraplattform, samt test och utvärdering i riktiga miljöer.

Du kommer att arbeta i ett litet men knivskarpt team, och med teknik som ligger på absolut framkant. Trivs Du med oss och vi med Dig så vill vi gärna att Du jobbar kvar på företaget efter exjobbet, och finns även möjligheter till extraarbete parallellt med studierna.

Gardio är den nya tidens hemlarm med många nya möjligheter. Tryggare - Gardio skapar trygghet genom närhet. Och kallar på väktare om det behövs. Närmare - meddelar Dig med bilder när något händer eller någon kommer eller går. Med Gardio har Du alltid nära hem! Smartare - med hjälp av kameror och smart teknik gör vi det billigare och enklare för Dig!
Gardio – det sociala hemlarmet som är Din länk till hemmet!

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.